Zwemlessen

Home > Zwemlessen

Zwemlessen

Dripke zwemmen

Zwembad De Wetterstins werkt volgens het Zwem-ABC. Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma's: A, B en C. De Nationale Zwemdiploma’s worden uitgegeven door de Nationale Raad Zwemdiploma’s en het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Op de website www.allesoverzwemles.nl is informatie te vinden over zwemlesaanbieders, licentiehouders en zwemdiploma's. Ook zijn de eisen voor de diploma's A, B en C hier vermeld.

De zwemlesmethode

Na inschrijving komt uw kind op een wachtlijst te staan en wordt vervolgens uitgenodigd voor de Dripkeclub. De volgorde van de wachtlijst wordt bepaald door de geboortedatum; oudste kinderen gaan voor. De Dripkeclub bestaat uit een groepje van maximaal vijftien kinderen, die spelenderwijs watervrij worden gemaakt. Als uw kind watervrij is kan er worden gestart met de 'echte' zwemles en zwemt uw kind uiteindelijk af voor zijn of haar A-diploma. Kinderen die een A-diploma op zak hebben kunnen verder leren zwemmen tijdens de lessen voor het B-diploma. Daarna is er nog de mogelijkheid om het hele zwem ABC af te ronden door het C-diploma te halen.

Volgt uw kind speciaal onderwijs? Neem dan contact op via telefoonnummer 14 0511 of stuur een mail naar info-wetterstins@t-diel.nl  voor het bespreken van de mogelijkheden.

Gratis zwemmen

Kinderen die worden uitgenodigd voor de zwemles in de Wetterstins, moeten een zwempas aanschaffen. Met deze pas mogen kinderen, die voor de Dripkeclub of voor diploma A zwemmen, gratis komen oefenen tijdens het recreatief zwemmen in De Wetterstins (met uitzondering van de nationale schoolvakanties). Natuurlijk onder begeleiding van een (betalende) volwassene.

Diploma A

Leren zwemmen begint met de lessen voor het A-diploma, dat kan vanaf vijf jaar.

Diploma C

Kinderen die al een B-diploma hebben kunnen doorstromen naar de lessen voor zwemles C.

Volwassen zwemmen

Op vrijdagavond van 18.00 tot 18.30 uur is er zwemles voor volwassenen in De Wetterstins in Burgum.

Diploma B

Kinderen vanaf vijf jaar die zwemdiploma A al hebben, komen in aanmerking voor zwemles B.

Afmelden zwemles

Is uw kind ziek of is er een andere reden waarom hij/zij niet naar de zwemles kan komen? U kunt uw kind gemakkelijk online afmelden voor de zwemles.