Aquajoggen

Home > Activiteiten > Aquajoggen

Aquajoggen

Aquajoggen betekent letterlijk lopen in het water en wordt uitgevoerd met behulp van een wet-belt of drijfgordel. Een wet-belt is een gordel die om de middel gedragen wordt en voor meer drijfvermogen zorgt. Aquajogging is er voor iedereen die wil werken aan zijn eigen fitheid. Aquajoggen is een ontspannen manier van bewegen. Lopen zonder de grond te raken, waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke weerstand van het water. Behalve loopbewegingen worden specifieke oefeningen gedaan voor armen en benen, maar ook de buikspieren worden niet vergeten. De oefeningen zijn voor iedereen goed te volgen, leuk en gevarieerd. De speciaal opgeleide Aquajogging-instructeurs volgen elk kwartaal een workshop en kunnen dus telkens weer een heel eigentijdse les aquajogging geven.

In plaats van horizontaal bewegen is aquajoggen verticaal bewegen in water met alle voordelen die daarbij horen. Omdat u op uw eigen snelheid en conditieniveau kunt oefenen en iedereen het kan, heeft aqua-joggen veel voordelen ten opzichte van sporten en bewegen op het droge. Een aantal van deze voordelen zijn nagenoeg geen kans op blessures, een continue mild spiergebruik, coördinatie training, geen angst om te vallen, toename van spierkracht en een hoger calorieverbruik (in water zo'n 40% hoger dan bij vergelijkbare oefeningen buiten water).

Aquajoggen is zeer geschikt voor mensen die hun conditie willen verbeteren, hun spieren willen versterken, willen afslanken, willen bewegen om therapeutische redenen of willen bewegen voor de gezelligheid.

Lestijden

Lestijden
Aquajoggen
Dinsdag 19.00 - 20.00 uur

Er zijn geen lessen tijdens de vakantie, maar het is wel mogelijk om op dit tijdstip zelfstandig te zwemmen.

Aanmelden

U hoeft zich niet aan te melden, u kunt direct meedoen met de lessen. 

Kosten

Een los kaartje kost € 6,00. Hiermee kunt u één keer meedoen aan een les. Een combi Aquasport maandabonnement kost € 25,00. U kunt onbeperkt deelnemen aan de aquasporten en het recreatief zwemmen. Daarnaast is de aanschaf van een zwempas verplicht. Deze kost € 5,00. Met deze pas kunt u inchecken bij het zwembad.