De Wetterstins weer stap-voor-stap open

Home > Nieuws > De Wetterstins weer stap-voor-stap open

De Wetterstins weer stap-voor-stap open

We zijn blij dat we vanaf maandag 18 mei weer opengaan en kunnen niet wachten om jullie weer te mogen ontvangen. De opening vraagt veel voorbereiding en aanpassingen voor het zwembad en het personeel. Daarom kunnen we ook niet direct alle activiteiten en faciliteiten aanbieden zoals u van ons gewend bent. Op deze pagina vindt u alle informatie over de stapsgewijze heropening van De Wetterstins.

Om het zwembad op een veilige en verantwoorde manier te heropenen hebben we huisregels en richtlijnen opgesteld. We verwachten dat u deze doorneemt en de genoemde regels en richtlijnen respecteert. Deze vindt u onderaan de pagina.

Stapsgewijs open

We beginnen op maandag 18 mei met banenzwemmen. Een week later, vanaf maandag 25 mei, starten de zwemlessen weer gedeeltelijk. Het recreatief zwemmen en de groepslessen starten vanaf maandag 8 juni. 

Let op: zoals u weet is er veel onzekerheid over het verloop van het coronavirus. Dat betekent dus ook dat wij op dit moment niet alles kunnen voorzien. Het kan dus zo zijn dat we door strengere maatregelen moeten besluiten om bepaalde beslissingen te herzien of terug te draaien. Wanneer dit het geval is communiceren we dat via de website en via Facebook. We hopen op uw begrip.

Banenzwemmen

Vanaf maandag 18 mei starten we met banenzwemmen. Hiervoor geldt dat u van tevoren moet reserveren. Op deze manier zorgen we ervoor dat er geen wachtrijen ontstaan en er geen overbelasting is aan de balie. U kunt maximaal 2 dagen van tevoren en maximaal 30 minuten per dag reserveren. Op die manier willen we ervoor zorgen dat iedereen de mogelijkheid heeft om een reservering te maken.

Hoe reserveer ik een baan?

 • Tijdens openingstijden kunt u een reservering maken door te bellen naar 0511-460743. Heeft u gezwommen? Dan is het ook mogelijk om na afloop een reservering te maken aan de balie.
 • Om zoveel mogelijk mensen een kans te geven om te komen zwemmen, kunt u maximaal twee dagen van tevoren reserveren.
 • U kunt voor maximaal 1 moment per keer reserveren
 • Voor het maken van de reservering vragen wij uw voor- en achternaam, samen met uw telefoonnummer.

Hoe koop ik een kaartje?
U koopt een kaartje van €2,50 voor een half uur zwemmen via de webshop (https://webshop.t-diel.nl) of aan de balie. Koopt u aan de balie? Dan bent u verplicht om dit contactloos via de pin te betalen. Wilt u gebruik maken van onze webshop? Meld dit bij de balie bij uw eerstvolgende bezoek. Als bestaande klant van het zwembad hebben wij al een account voor u aangemaakt en vragen wij u nadrukkelijk om niet te kiezen voor ‘aanmelden nieuwe leerling/klant’. De baliemedewerker controleert of uw gegevens (emailadres) bij ons bekend zijn en geeft u informatie over uw inloggegevens voor gebruik van de webshop. Let op: wanneer u een kaartje koopt via de webshop is dit geen reserveringsbewijs. De reservering dient u daarna nog telefonisch te doen.

Kan ik ook gebruik maken van mijn zwemabonnement?
Nee, op dit moment is het niet mogelijk om een abonnement te nemen en/of uw abonnement op te waarderen. Ook voor de klanten die door de coronacrisis geen gebruik konden maken van hun resterende tegoed op hun abonnement is het nu (nog) niet mogelijk om deze dagen vergoed te krijgen.

Wanneer kan ik komen banenzwemmen?*

Ochtend 

Middag 

Avond 

Maandag 

07.30-10.00 

Dinsdag 

07.30-12.30 

20.00-21.00 

Woensdag 

07.30-09.30 

12.00-13.00 

20.00-21.00 

Donderdag 

07.30-12.30 

20.00-21.00 

Vrijdag 

07.30-12.30 

Zaterdag 

07.30-08.30 

Zondag 

09.30-11.30 

*Banenzwemmen kan uitsluitend op afspraak. U kunt dagelijks reserveren tijdens openingstijden of na afloop van het zwemmen.


Waar moet ik rekening mee houden als ik kom banenzwemmen?

 • In elke baan mag één persoon zwemmen
 • Iedere zwemmer zwemt in de toegewezen baan
 • Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar
 • Stop maximaal 5 minuten van tevoren

Douche en toiletgebruik

 • Toiletbezoek dient tot een minimum beperkt te worden. U wordt verzocht vooraf thuis naar toilet te gaan
 • U kunt bij gebruik van het toilet zelf desinfecteren met de aanwezige schoonmaakmiddelen
 • De douches zijn gesloten. U wordt gevraagd voor en na het zwemmen thuis te douchen

Routing en omkleden

 • Trek thuis uw zwemkleding aan onder uw gewone kleding
 • Neem een tas mee om uw kleding in op te bergen
 • Er zijn geen lockers beschikbaar, dus laat waardevolle spullen thuis
 • Volg de looproute naar de aangewezen kleedruimte
 • Laat geen spullen achter in de kleedruimte, maar neem deze mee in een tas naar de aangewezen plaats
 • Verlaat na het omkleden zo spoedig mogelijk het gebouw via de routing naar de uitgang. Er zijn medewerkers om u te helpen bij het volgen van de juiste route.
   

Zwemlessen

We zijn blij dat we vanaf maandag 25 mei weer beginnen met de zwemlessen en kunnen niet wachten om jullie weer te zien. Dinsdag 19 mei hebben we alle ouders/verzorgers persoonlijk op de hoogte gebracht van de plannen en richtlijnen. Hieronder lees je alle informatie over de zwemlessen.

Starten zwemles
Volgens de richtlijnen van het RIVM, het zwemprotocol van de zwembranche en na goedkeuring van de gemeente mogen wij weer starten met zwemlessen. We kunnen helaas nog niet alle activiteiten starten in het kader van gezondheid en veiligheid van onze gasten en medewerkers. Voor de zwemlessen geldt dat we gaan starten in fasen.
We beginnen in deze eerste fase met de zwemles A voor kinderen die zwemmen in bad 3 en 4 en zwemles B en C.  
De kinderen uit de dripke-, tijgergroepen bad 1 en 2 en de volwassengroepen starten nog niet. Dit heeft er mee te maken dat kinderen in bad 1 en 2, de kinderen uit de dripke- en de tijgergroepen nog veel fysieke ondersteuning nodig hebben bij het aanleren. Daarom starten wij in de eerste fase met kinderen die verder gevorderd zijn.

Wanneer beginnen de zwemlessen?
Uw kind gaat op dezelfde dag en tijdstip naar zwemles als voor de coronacrisis. Mocht u beslissen om uw kind (tijdelijk) niet naar zwemles te laten gaan, wilt u dit dan doorgeven via ‘afmelden voor zwemles’ met als reden ‘corona’.

Uit- en aankleden
Kinderen t/m 12 jaar hoeven onderling geen afstand te houden en geven daarom weinig problemen met betrekking tot de meeste richtlijnen die we hebben opgesteld. Voor de ouders van de kinderen is dit anders. Zij dienen zich wel aan alle richtlijnen te houden. Dit betekent dat we de toegang voor volwassenen zoveel mogelijk willen beperken. Wij vragen daarom van u om uw kind maximaal 10 minuten van tevoren te brengen en afscheid te nemen buiten de voordeur van het zwembad.  

Bij binnenkomst scant uw kind de zwempas en kleedt zich daarna om in de ruimte bij de entreehal. Geef uw kind een grote, herkenbare tas mee, want de kleding moet in een tas meegenomen worden naar de zwemzaal. De instructeur haalt de kinderen op uit de entreehal.
Na de les wordt uw kind gebracht naar een kleedruimte waar hij/ zij zichzelf aankleedt. Denk hierbij aan gemakkelijke kleding (onesie, joggingpak, badjas). Mocht uw kind hier nog moeite mee hebben dan zullen we u de ruimte geven om uw kind te helpen. Na het aankleden volgt uw kind de aangegeven route en komt via de uitgang van de sporthal weer naar buiten.

Aanpassing corona
Instructeurs geven zwemles langs de kant en gaan dus niet mee het water in. Uiteraard zullen ze het water wel in gaan als de situatie hierom vraagt. Vertel de kinderen thuis dat ze ook bij de zwemjuf of zwemmeester 1,5 meter afstand proberen te houden. De speeltijd aan het einde van de les komt voorlopig te vervallen. Hierdoor zorgen we dat we meer tijd hebben om de verschillende groepen verantwoord in en uit te laten stromen en fysiek contact te vermijden. 

We willen u wijzen op een aantal belangrijke richtlijnen in deze opstart:

 1. De instructeurs geven les vanaf de kant.
 2. Instructeurs dienen (zoveel als mogelijk) 1,5 m. afstand van de kinderen te houden.
 3. Thuis badkleding aan doen onder normale kleding.  
 4. Zorg dat het kind thuis naar de wc is geweest en houd er rekening mee dat we voor en na de zwemles niet kunnen douchen. 
 5. Zorg dat het kind een grote herkenbare tas mee heeft, waar alle kleding in past.
 6. Kinderen mogen door maximaal één ouder/ verzorger (zonder broertjes of zusjes) gebracht worden.
 7. Graag niet eerder dan 10 minuten voorafgaand aan de zwemles komen.
 8. Er is geen wachtruimte voor ouders (tút en d’r út).
 9. Er wordt minimaal gebruik gemaakt van de wc’s (thuis naar het toilet). 
 10. Maximaal 2 minuten voor einde lestijd ophalen.  
 11. Aankleden op de aangewezen plek; snel afdrogen, makkelijk zittende kleding aandoen.
 12. Haren kammen e.d. thuis.
 13. Volg de aangegeven route via de uitgang van de sporthal weer naar buiten.

Hoe gaat het nu met diplomazwemmen? 
De huidige jaarplanning voor wat betreft het diplomazwemmen hebben we losgelaten. Wel bestaat de mogelijkheid om een nieuwe datum voor het diplomazwemmen in te plannen. Mocht uw kind hiervoor in aanmerking komen, dan ontvangt u hier vroegtijdig bericht over. 

Kijklessen
We zijn heel blij dat we op dit moment weer kunnen starten met zwemles. In het kader van de gezondheid, veiligheid en vernieuwde focus op de zwemontwikkeling zijn alle kijklessen tot de zomervakantie geannuleerd. We verwijzen u naar het leerlingvolgsysteem en we zijn nog zoekende naar een alternatieve manier van oudercontact.

Zwemmen met kleding
Dit zullen we in deze opstartfase nog niet gaan doen. We zwemmen enkel in badkleding

Verlengen leskaart
Na inloggen op de webshop kunt u bij het tabblad [E-tickets] bij [Mijn abonnementen] het aantal resterende lessen inzien en de leskaart verlengen.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze informatie, dan kunt u contact opnemen met info-wetterstins@t-diel.nl
 

Groepslessen en recreatief zwemmen

Vanaf maandag 8 juni starten de groepslessen en het recreatief zwemmen weer. Ook voor deze activiteiten dient u van tevoren te reserveren. In onderstaand schema is aangegeven wat het maximaal aantal deelnemers is per activiteit. Hierbij geldt: vol=vol.

Rooster**

Ochtend 

Avond 

Maandag 

Dinsdag 

19.00-20.00 Aquajoggen          
(maximaal 10 personen)

21.00-22.00 Aquavaria             
(maximaal 10 personen) 

Woensdag 

10.00-10.30 O&K 0-1 jr       
(maximaal 6 personen. excl kind) 

11.00-11.30 O&K 2-4 jr  
(maximaal 6 personen. excl kind)  

21.00-22.00 Aquabootcamp 
(maximaal 10 personen)

Donderdag 

21.00-22.00 Aquarobics   
(maximaal 10 personen)    

Vrijdag 

Zaterdag 

Zondag 

12.00-14.00 Recreatief zwemmen
(maximaal 20 personen)     


**Recreatief zwemmen en/of deelnemen aan een groepsles/ O&K zwemmen kan uitsluitend op afspraak. Bij O&K zwemmen laten we 6 ouders/verzorgers met kind toe in het water. U kunt dagelijks reserveren tijdens openingstijden of na afloop van het zwemmen.

Wat kost een ticket en hoe koop ik dat?
Recreatief zwemmen kost €2,50 en voor een groepsles en/of Ouder & Kind betaalt u €6,00. U kunt een ticket kopen via de webshop (https://webshop.t-diel.nl) of aan de balie. Koopt u aan de balie? Dan bent u verplicht om dit contactloos via de pin te betalen. Wilt u gebruik maken van onze webshop? Meld dit bij de balie bij uw eerstvolgende bezoek. Als bestaande klant van het zwembad hebben wij al een account voor u aangemaakt en vragen wij u nadrukkelijk om niet te kiezen voor ‘aanmelden nieuwe leerling/klant’. De baliemedewerker controleert of uw gegevens (e-mailadres) bij ons bekend zijn en geeft u informatie over uw inloggegevens voor gebruik van de webshop. Let op: wanneer u een kaartje koopt via de webshop is dit geen reserveringsbewijs. De reservering dient u daarna nog telefonisch te doen.

Hoe reserveer ik?

 • Tijdens openingstijden kunt u een reservering maken door te bellen naar 0511-460743. Heeft u gezwommen? Dan is het ook mogelijk om na afloop een reservering te maken aan de balie.
 • U kunt voor maximaal 1 moment per keer reserveren
 • Voor het maken van de reservering vragen wij uw voor- en achternaam, samen met uw telefoonnummer.

Senioren, Dripkes, Bad 1 & 2

Voor de Senioren en de zwemlessen van de Dripkes, Bad 1 en Bad 2 geldt dat deze voor de zomervakantie niet meer worden opgestart. Als de situatie het toelaat starten we hier na de zomervakantie mee.
 

Vragen?

Heb je nog vragen? Dan kun je ons tijdens de gebruikelijke openingstijden telefonisch bereiken via 0511 - 460 743.

Algemene huisregels

 • Blijf thuis als je verkouden of grieperig bent
 • Thuis douchen, voor en na
 • Trek thuis je zwemkleding aan
 • 10 min. voor aanvang naar binnen
 • Houd 1,5 meter afstand
 • Volg de verplichte looproute
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst
 • Volg instructies op van onze medewerker(‘s)
 • Betaal online via de webshop op contactloos via pin of telefoon
 • Stop 5 min. voor het einde

Protocol

Hieronder vindt u het protocol:

delen