Ouder en kind zwemmen

Home > Activiteiten > Ouder en kind zwemmen

Ouder en kind zwemmen

Babyzwemmen

Babyzwemmen is een activiteit voor kinderen van 10 weken tot 1 jaar, die op een speelse manier en met behulp van een ouder leren omgaan met water. Het leren gebeurt op drie manieren:

  • door ervaren, want een baby leert dingen door ze zelf uit te proberen, te doen en te ontdekken
  • door dingen eindeloos te herhalen
  • door het imiteren, want een baby leert dingen door het voordoen en nadoen.

Tijdens de zwemles ervaren kinderen het voelen van water, rust en zekerheid. Ook worden er liedjes gezongen. Bij ieder liedje hoort een andere beweging. En de baby gaat de ouders imiteren wanneer zij in het water blazen, spetteren en zelfs onderwater gaan.

Tijdstip

Elke donderdag

  • 9.30-10.00 uur voor baby's van 0 tot en met 10 maanden (baby's)
  • 10.00-10.30 uur voor kinderen van 10 maanden tot plus minus 2 jaar
  • 10.30-11.00 uur voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar

Er zijn geen lessen tijdens de vakantie, maar het is wel mogelijk om op dit tijdstip zelfstandig te zwemmen.

Reserveren

Wilt u meedoen aan een les O&K zwemmen? Dat kan! Voor alle activiteiten geldt dat u van tevoren dient te reserveren. Dat kan telefonisch, of aan de balie 
nadat u gezwommen heeft. 

Peuterzwemmen

Peuters zijn van nature niet bang in het water. Peuterzwemmen is bevorderlijk voor het contact tussen de ouder en het kind. Het water heeft een aangename temperatuur van 34 graden. De kinderen leren omgaan met water en bijvoorbeeld drijven op de rug. Speciaal opgeleid personeel zorgt voor een goede begeleiding. Kinderen van twee tot vier jaar hebben de leeftijd voor de guppylessen. Zij kunnen een guppycertificaat halen. Er zijn drie certificaten: Guppy 1, Guppy 2 en Guppy 3.

Kosten

Een los kaartje kost € 6,00. Hiermee kunt u één keer meedoen aan een les. Op dit moment is het niet mogelijk om een abonnement aan te schaffen.