Over De Wetterstins

Home > Binnenbad > Over De Wetterstins

Over De Wetterstins

De Wetterstins is het gemeentelijke binnenzwembad in Burgum. Het zwembad is geopend in 1978 naast het uit 1960 daterend en in 1987 gesloten openluchtbad te Burgum.

Het bad heeft een wedstrijdbassin van 25 x 15 m voor zwem- en polowedstrijden en een instructiebassin van 15 x 8 m. Naast zwemlessen en verenigingsgebruik is het bad geschikt voor gebruik door doelgroepen, zoals senioren, therapie zwemmen, gehandicaptensport, aquasport en recreatief gebruik. Verder zijn in het sportcomplex een sporthal en het kantoor voor het beheer van de gemeentelijke sportaccommodaties gevestigd.

In 2015 is het zwembad volledig gemoderniseerd. Het zwembad is een moderne en veilige ruimte geworden. De vloer is betegeld met stroeve tegels en kabels zijn weggewerkt. Bijzonder is het nieuwe luchtcirculatiesysteem waardoor bezoekers geen tocht ervaren. Overal in het gebouw is gebruik gemaakt van duurzame led-verlichting. Ook de entreehal heeft een hele nieuwe uitstraling en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Er zijn verschillende zithoeken en er is gratis Wi-Fi.