In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid.

Wij hebben de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden, NRZ). Zo weet u als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veel gestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op de website Alles over zwemles.nl.

Inschrijven zwemles

Na inschrijving komt uw kind op een wachtlijst te staan en wordt vervolgens uitgenodigd voor de Dripkeclub. De volgorde van de wachtlijst wordt bepaald door de geboortedatum; oudste kinderen gaan voor. De Dripkeclub bestaat uit een groepje van maximaal vijftien kinderen, die spelenderwijs watervrij worden gemaakt. Als uw kind watervrij is kan er worden gestart met de 'echte' zwemles en zwemt uw kind uiteindelijk af voor zijn of haar A-diploma. Kinderen die een A-diploma op zak hebben kunnen verder leren zwemmen tijdens de lessen voor het B-diploma. Daarna is er nog de mogelijkheid om het hele zwem ABC af te ronden door het C-diploma te halen.

Volgt uw kind speciaal onderwijs? Neem dan contact op via telefoonnummer 14 0511 of stuur een mail naar info-wetterstins@t-diel.nl voor het bespreken van de mogelijkheden.

Gratis zwemmen

Kinderen die worden uitgenodigd voor de zwemles in de Wetterstins, moeten een zwempas aanschaffen. Met deze pas mogen kinderen, die voor de Dripkeclub of voor diploma A zwemmen, gratis komen oefenen tijdens het recreatief zwemmen in De Wetterstins (met uitzondering van de nationale schoolvakanties). Natuurlijk onder begeleiding van een (betalende) volwassene.